Ciorba de Loboda

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 legaturi de loboda
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 3-4 linguri orez
  • sare dupa gust
  • 1 legatura leustean verde
  • 3 linguri ulei
  • bors dupa gust

Mod de preparare

Spalam loboda bine sub jet de apa rece, apoi o taiem fideluta. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Punem ceapa la calit, apoi cand s-a inmuiat adaugam loboda si mai lasam cateva minute. Completam cu apa si lasam sa fiarba, la foc potrivit. Cand loboda s-a fiert se adaugam orezul spalat in mai multe ape. Lasam ciorba pe foc, pana cand orezul este bine fiert. Separat fiebem borsul si il adaugam in oala. Putem prepara ciorba si fara bors. Este la fel de gustoasa. Adaugam pasta de tomate si mai dam cateva clocote. Leusteanul bine spalat se taie marunt. Cand ciorba este gata, oprim focul si adaugam leustean verde deasupra. Cand nu suntem in post, putem drege ciorba cu un ou, este la fel de gustoasa. Servim ciorba calda, dar este o minunatie si rece.
Servim ciorba calda, dar este o minunatie si rece.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Zacusca de vinete, ciuperci si masline

zacusca este bine-venita diminetilor de iarna...

Zacusca de vinete, ciuperci si masline
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj