Ciorba de gulie cu cartofi

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -2 cartofi
  • -1 gulie alba, mare si cruda
  • -1 morcov
  • -1/2 ceapa galbena
  • -1 tija de telina sau ¼ telina
  • -2 linguri ulei
  • -1 rosie mare sau 2 mici
  • -piper
  • -sare
  • -lamaie pentru acrit

Mod de preparare

Legumele le curatam de coaja .
Ceapa o taiem cat mai mic posibil, cartofii si gulia cubulete iar morcovi rotunzi dar subtiri . Rosia decojita o taiem cubulete mici .

Intr-o oala punem uleiul la incins si calim in el putin ceapa si morcovul. Morcovul va lasa din culoare in ulei .

Adaugam cartofii , gulia,tija de telina taiata si ea si amestecam de cateva ori.
Peste legume adaugam apa calda , sau daca doriti o supa mai consistenta se poate adauga supa de carne.
Lasam sa fiarba totul iar la sfarsit asezonam cu sare si piper sau cu vegeta ,dupa gust si preferinte.

Taiem cateva frunze de patrunjel si presaram in supa .

Servim acrita cu zeama de lamaie sau merge foarte bine cu smantana.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...