Ciorba de fasole verde si boabe de fasole

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 200 gr sorici
  • - 300 gr fasole verde pastai
  • - 250 gr fasole uscata boabe
  • - 1 morcov
  • - 1 ceapa
  • - 1 pastarnac
  • - 3 catei usturoi
  • - cateva fire de tarhon
  • - 1 rosie
  • - sare
  • - 1 lingurita pudra ghimbir

Mod de preparare

Fasolea uscata am ales-o si am pus-o in apa cu bicarbonat de sodiu, la hidratat, peste noapte.
Soricii i-am pus in apa calduta sa se inmoaie peste noapte si sa iasa sarea din ei .
A doua zi, spalam fasolea si o punem la fiert in apa calda, se lasa sa fiarba 10 minute. Dupa acest timp scurgem apa cu atentie sa nu ne ardem si adaugam alta apa fierbinte peste fasole si o lasam sa fiarba .
Adaugam si sorici care s-au inmuiat peste noapte.
Legumele le curatam si le spalam bine . Morcovul il taiem rondele mai groase, pastarnacul cuburi, iar ceapa solzisori. Fasolea verde, pastai , o spalam si o rupem daca pastaile sunt lungi.
Cand fasolea uscata este aproape fiarta, adaugam in ea ceapa solzisori, morcovul rondele, pastarnacul cuburi si fasolea pastai.
Lasam sa fiarba pana se inmoaie toate legumele.
Adaugam usturoiul pisat si rosia decojita si taiata cubulete si pudra de ghimbir.
Asezonam cu sare si lasam sa mai dea cateva clocote .
Adaugam fruzele de tarhon si oprim focul .
Seviti calda cu muraturi asortate .

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Mini tarte cu jeleu de fructe,nuca şi bezea

Forme de tarta mi-am achiziţionat din Cămară, trebuia să mai consum şi din fructele de pădure de la congelator, aşa...

Mini tarte cu jeleu de fructe,nuca şi bezea
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj