Ciorba de fasole in bol de paine

Portii
3
Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cca 700 g fasole boabe,
  • 300 g costita afumata sau kaizer,
  • 2 cepe ,
  • 2 morcovi
  • 2-3 linguri ulei masline ,
  • 1 cana suc de rosii ,
  • o foaie de dafin ,
  • sare
  • piper ,
  • cimbru ,
  • patrunjel verde ,
  • 2 ardei,
  • o bucatica telina,
  • busuioc uscat,
  • pentru paine;cca 500 g faina ,
  • 200 ml apa calduta ,
  • un cub(15 g) de drojdie,
  • sare,
  • 2 linguri de ulei de masline

Mod de preparare

Fasolea curatata si spalata si inmuiata de cu seara, se acopera cu apa si se pune la fiert. Dupa cateva clocote, strecuram fasolea, aruncand apa in care a fiert si adaugam apa fiarta peste fasolea scursa si clatita cu apa rece, apoi se pune la fiert cu sare si zarzavatul taiat marunt.Dupa ce fasolea a fiert si s-a inmuiat bine,punem la incins uleiul de masline si rumenim costita sau kaizerul taiat marunt apoi adaugam si sucul de rosii.Se adauga totul in fasole si lasam sa mai fiarba cateva minute dupa care adaugam foaia de dafin,busuiocul si cimbru si verdeata taiata fin.
Pentru bolul de paine framantam faina cu apa calduta in care am dizolvat drojdia,sarea si am adaugat uleiul.Se framanta cu mana pana nu se mai lipeste apoi se acopera si se lasa sa creasca la loc calduros.Aluatul crescut se imparte in doua apoi se pune in 2-3 forme rotunde ,mai inalte,unse cu un pic de ulei si se da la copt la cuptor,la foc potrivei pana se rumenesc bine.Se scot painicele din forme,se taie capace deasupra ,se scobesc de miez apoi se mai dau 5 minute la cuptor,pentru a se usca in interior.Se serveste ciorbica de fasole in bolurile de paine,cu ceapa rosie de apa sau ardei iute.
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Cheesecake cu unt de arahide si ciocolata - Reteta nr. 500

Si am ajuns si eu la jumatatea miei, adica la reteta cu nr. 500! Poate pentru unii pare putin :D dar pentru mine e ceva wow....

Cheesecake cu unt de arahide si ciocolata - Reteta nr. 500
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj