Ciorba de Cartofi cu Carnati

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 0,5 kg morcovi
  • 2 cepe mari
  • 500 g carnati de casa afumati
  • 200 g telina
  • 200 g patrunjel (radacina) sare
  • 5 foi de dafin

Mod de preparare

Se curata morcovii, cartofii, patrunjelul, cepele si telina si se taie bucatele mici, mici.
Carnatul se aseaza frumos si se feliaza cu precizie.

Cand clocoteste apa (se pune dupa preferinta, mai multa pentru o ciorba mai rasfirata si diluata si mai putina pentru o ciorba concentrata si densa) se adauga toate ingredientele exceptand dafinul si piperul.

Dupa 15 minute se arunca si frunzulitele de dafin in ciorba care fierbe, dupa care se lasa inca 10 minute pe foc.
Se serveste cu orice din lista de mai sus, dar daca cineva doreste sa isi puna si altceva in farfurie, e absolut liber.
Pentru sevit: smantana, iaurt, zeama de lamaie, bors, moare de varza murata, otet de mere, piper, patrunjel.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.