Ciorba cu varza creata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr oase de porc cu putina carne ( poate sa fie si de vita)
  • 400 gr amestec legume ptr ciorbe
  • 1 varza creata (cca 500 gr )
  • 1/2 telina razuita fin
  • bors magic cu legume
  • 2 linguri unt
  • sare, ardei iute facultativ
  • 4 linguri amestec de verdeturi (frunze leustean, telina, patrunjel, si rosii macinate)

Mod de preparare

Punem oasele la fiert in cca 5 l apa cu 1 lingura de sare si lasam sa fiarba la foc mic luand spuma deasupra . In timpul in care oasele fierb calim cele 400 gr de amestec de legume pe 2 linguri rama,iar varza creata o taiem fidea subtire .

Cind carnea de pe oase a fiert , strecuram supa , luam carnea ce vine de pe oase (ce nu il lasam asa pe os ) , si il punem la fiert in alt vas. Acum adaugam legumele calite si telina rasa cu care lasam sa dea cateva clocote si apoi punem si varza creata taiata.

Cand varza este fiarta punem 4 linguri de verdeata ptr ciorbe ( eu prepar in casa acest amestec ptr. iarna. Taiem frunze de leustean,telina, patrunjel, punem rosii macinate si sare ,si se pun in borcane ) si se lasa sa mai dea cateva clocote , apoi se potriveste de sare daca mai e nevoie. Se poate pune si o jumate de ardei iute daca va place ciorba mai picanta .

La sfarsit adaug bors magic cate 1 lingura mare la 2 litri de ciorba. Se poate adauga si mai mult bors daca va place mai acra.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Piept de pui in crusta din fulgi de porumb

Băieții mei sunt mari devoratori de șnițele, din piept de pui în special și încerc deseori să le combin...

Piept de pui in crusta din fulgi de porumb
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj