Ciorba cu perisoare de post

Portii
3
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • ½ de ardei rosu
  • 1 morcov
  • 1 tulpina de telina
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 lingurita marar uscat
  • patrunjel proaspat dupa gust
  • 200 gr fasole rosie fiarta
  • 1 chifla cu cca 50gr (sa aiba coaja subtire) sau miez de paine
  • 1 varf de cutit chimion praf
  • ½ de lingurita de usturoi praf
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri faina

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se caleste in cele doua linguri de ulei pana se rumeneste usor. Se adauga apoi ardeiul si telina taiate marunt, morcovul dar prin razatoarea cu ochiuri mari si mararul. Lasam totul la calit un minut sau doua, apoi punem cca. 1,5 l de apa fierbinte si lasam la fiert pentru zece minute.
Intre timp, facem perisoarele astfel: rupem painea cat mai marunt, iar fasolea o strivim cu o furculita. Amestecam painea cu fasolea, chimionul, usturoiul, sare si piper pana devine o pasta groasa si usor de modelat. Formam bilute pe care le tavalim usor prin faina.
Dupa cele zece minute de fiert, adaugam peste legume pasta de rosii si mai lasam sa fiarba inca zece minute. Punem si perisoarele si patrunjelul tocat si mai lasam pe foc doar doua- trei minute. Luam oala de pe foc si scoatem imediat perisoarele pe farfuriile de servit (daca perisoarele raman mult timp in ciorba calda se vor desface).

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta Raffaello

Ceea ce face prajitura sa fie o tarta este forma in care este coapta. Am primit-o de la o prietena si-mi e draga de mor forma...

Desert tarta Raffaello
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj