Ciorba cu ardei umpluti

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg ardei grasi
  • 1 kg carne tocata porc-vita
  • 1 ceapa
  • sare
  • 100 g orez
  • 2 linguri pasta de ardei
  • piper
  • 1/2 lingurita cimbru
  • patrunjel
  • 1 cana cu faina
  • CIORBA:
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute
  • 1 l suc de rosii
  • 20ml ulei
  • sare
  • leustean

Mod de preparare

Se pune carnea intr-un castron, se adauga ceapa tocata marunt, pasta de ardei, verdeata tocata marunt, sare, piper, putin cimbru, orez, se amesteca bine totul, iar cat se odihneste umplutura, se curata ardeii de seminte si cotoare si se spala.
Se umplu ardeiii, se trec cu gura in jos prin faina, apoi se pun intr-o oala pe fundul careia se pun crengute de leustean dupa care se lasa deoparte
Separat intr-o alta oala cu ulei, se caleste ceapa, ardeiii taiate marunt, dupa ce s-au inmuiat, se adauga sucul de rosii, sare, 2 cani cu apa, iar dupa ce a fiert cateva minute, se potriveste de gust, apoi se rastoarna cu atentie in oala cu ardei si se lasa pe foc mic sa fiarba acoperit 1 h.
Pofta buna!
Se serveste cu smantana!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.