Bors Rosu cu Sfecla

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600gr de sfecla rosie
  • 400 gr de cartofi
  • 2cepe
  • 2 ardei grasi
  • un morcov
  • o telina mica
  • ulei 75 ml
  • sare bors de casa
  • 1 litru
  • leustean

Mod de preparare

Curatam sfecla rosie de coaja, o spalam dupa care impartim cantitatea de sfecla in doua, jumatate o taiem cubulete mici iar cealalta jumatate o dam prin razatoarea fina si o punem separat.
Curatam cartofii si ii spalam, ii taiem in doua in patru, depinde de marime si i aruncam in vasul pentru ciorba, Punem si cuburile de sfecla rosie.

Mergem mai departe si curatam restul legumelor le taiem pe fiecare in parte si le aruncam peste cartofi. Venim cu uleiul si fugarim in vas toate legumele pana ce lucesc de sanatate.
4 litri de apa fierbinte peste legume si lasate la fiert timp de o jumate de ora.

Acrim cu borsul de casa dupa cuviinta fiecaruia si saram totodata si mai zabovim 10 min pe langa vas.
Cu 2 min inainte de a da bursul deoparte venim cu sfecla data prin razatoarea fina si o punem in vasul cu fiertura, dar nu mai mult de 2 min deoarece se va decolora sfecla adaugata.
Ca ciorba si calda si rece cu o cana de smantana alaturi si doi trei ardei iuti care sa duhneasca a iuteala

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...