Bors de fasole boabe

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr fasole boabe colorata
  • 1 ceapa rosie
  • 2 morcovi maricei
  • 1 ardei gras
  • 1/2 de telina
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 cutie de rosii in suc
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 1 legatura de patrunjel si leustean
  • sare dupa gust
  • 1/2 litru de bors
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • pt servit:
  • ceapa rosie
  • pt decor:
  • frunze de patrunjel

Mod de preparare

Fasolea se spala in mai multe ape si se lasa sa se inmoaie in apa cateva ore. Se pune la fiert in apa, se lasa sa fiarba 15-20 minute, se arunca apa in care a fiert si se pune alta apa, dar tot fiarta sa fie si aceasta. Se lasa fasolea sa fiarba pana este bobul aproape fiert. Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei de masline. Se adauga ardeiul taiat julien, morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mari si celelalte legume taiate ca pt ciorba. Se lasa sa se caleasca legumele 5-10 minute la foc mic. Se pun legumele peste fasole, rosiile din conserva se taie bucati si se adauga impreuna cu sucul de rosii in ciorba. Se lasa sa fiarba pana cand bobul este moale. Se adauga pasta de gogosari, borsul, sare dupa gust si mai lasam sa fiarba 10 minute. La urma adaugam patrunjel si leustean tocat marunt. Serviti cu ceapa rosie si decorati cu frunze de patrunjel. Pofta buna!!!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.