Se alege fasolea de impuritati si se pune intr-un vas cu apa rece, se lasa 3-4 ore la umflat. 
 -se da in clocot se arunca apa se repeta operatia inca o data iar la a treia apa se adauga cimbru, jumatate din pastarnac si telina
 - intre timp se taie zarzavatul (ceapa, ardeiul 1 morcov, jumatate de telina si pastarnac), 
 - se da borsul in fiert, dupa care se spumeaza, 
 - se fierbe fasolea bine pana se infloreste se indeparteaza cimbrul, dupa care se adauga zarzavatul taiat, 
 - din faina apa si sare se face un aluat consistent, se intinde foaie subtire, se ruleazasi se taie fideluta
 - se caleste pentru culoare 1 morcov dat prin razatoarea fina, 
 - fasolea si zarzavatul fiind fierte se adauga borsul cald, morcovul calit, o legatura de leustean taiata maruntiar cu 5 minute inainte de a fi gata, se adauga taiteii de casa
 - dupa ce se ia oala de pe foc se adauga a doua legatura de leustean taiata marunt
Se poate introduce ca, ciorba in orice meniu de post (vegetarian).