Bors cu Fasole

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr fasole boabe mici sau medii
  • 2cepe
  • 1ardei gras
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 telina
  • 2 legaturi de leustean
  • 1 litru de bors
  • cimbru
  • 150 gr faina alba
  • sare

Mod de preparare

Se alege fasolea de impuritati si se pune intr-un vas cu apa rece, se lasa 3-4 ore la umflat.
-se da in clocot se arunca apa se repeta operatia inca o data iar la a treia apa se adauga cimbru, jumatate din pastarnac si telina

- intre timp se taie zarzavatul (ceapa, ardeiul 1 morcov, jumatate de telina si pastarnac),
- se da borsul in fiert, dupa care se spumeaza,
- se fierbe fasolea bine pana se infloreste se indeparteaza cimbrul, dupa care se adauga zarzavatul taiat,

- din faina apa si sare se face un aluat consistent, se intinde foaie subtire, se ruleazasi se taie fideluta
- se caleste pentru culoare 1 morcov dat prin razatoarea fina,

- fasolea si zarzavatul fiind fierte se adauga borsul cald, morcovul calit, o legatura de leustean taiata maruntiar cu 5 minute inainte de a fi gata, se adauga taiteii de casa
- dupa ce se ia oala de pe foc se adauga a doua legatura de leustean taiata marunt
Se poate introduce ca, ciorba in orice meniu de post (vegetarian).

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta rapida de fasole cu carnati afumati

O mâncare de fasole rapidă și tare gustoasă, pentru atunci când ești în criză de timp.

Reteta rapida de fasole cu carnati afumati
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj