Lapte cu Turmeric

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 2 cani cu lapte fiert in prealabil
  • - 1/2 lingurita turmeric
  • - o bucatica de ghimbir proaspat ras (maxim 1 cm)
  • - 1/4 lingurita piper negru macinat
  • - scortisoara (2 batoane sau pulbere)
  • - zahar brut (sau miere) dupa gust

Mod de preparare

Punem laptele la incalzit, adaugam toate condimentele cat mai devreme si acoperim. Lasam asa 5 minute dupa care strecuram in cani si servim fierbinte.
Tot ce va doresc este sa va fie de leac si ... la culcare!
Bun gasit tuturor!
Astazi vreau sa va aduc in atentie o reteta simpla de tot dar cu foarte mari beneficii pentru sanatate!
Cu totii avem amintiri legate de copilarie, de miresmele din bucatariile parintilor nostri, de jocurile noastre copilaresti, de anii de scoala si multe altele.

Dar in aceste amintiri cea mai des intalnita fiinta este mama si asta deoarece era prietena si confidenta noastra, maestra in gatit, inteleapta si plina de bunatate. Poate acestea sunt unele din putinele calitati enumerate pe care le au mamele noastre ... ce vreau eu sa aduc in atentie este ca ele sunt considerate medicul familiei sau al casei.

Dragostea pentru cei apropiati depaseste inaltimea muntilor si este mai profunda decat adancul apelor, depaseste orice limita pentru binele celor din jur si numai d-zeu stie cate are de indurat sa ne vada sanatosi.

Asta se intampla in toate casele iar cele indiene nu fac exceptie.
Laptele cu turmeric Turmeric Milk in engleza si Haldi Dooth in hindi) este un remediu bine cunoscut in India si nu numai.

Cand eram raciti si aveam dureri de gat, mama ne pregatea bauturi calde (lapte cu miere, ceaiuri, supe). Fiecare sorbitura era reconfortanta, iar dupa un somn bun ne trezeam odihniti si plini de energie.

Acelasi efect il are si laptele cu turmeric care poate fi consumat fara limita de varsta, este bun in raceli si in gripe de orice fel si asta deoarece condimentele inhiba actiunea virusurilor, calmeaza nervii, diminueaza anxietatea si stresul, este binefacator pentru stomac si relaxant.

Turmericul este una din cele mai bune plante anti-inflamatorii iar consumul regulat (1-3 lingurite pe zi) ne poate scapa de multe probleme: alergii, artrita, astm, eruptii cutanate si poate preveni bolile de inima, diabet, Alzheimer si unele tipuri de cancer.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de placinta invartita cu mere si gutui

 "Culori de toamnă în bucate." Eu ador prăjiturile cu mere. De această dată am pregătit o...

Reteta de placinta invartita cu mere si gutui
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj