Se curata cartofii si ceapa de coaja, se spala si se scurg bine.
Se taie fiecare cartof in patru parti (pe lungime si pe latime). Fiecare parte se taie in felii foarte subtiri. Ceapa se toaca marunt ca pentru o prajeala. Se amesteca ceapa si cartofgii astfel taiati intr-un castron mare impreuna cu sarea.
Se pune uleiul la incins intr-o cratita de teflon si cand este incins bine se pune amestecul la prajit. Atentie: amestecul trebuie sa fie scufundati bine in ulei, asa ca daca este nevoie mai adaugati ulei. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se prinda.
Amestecul este gata in momentul in care cand se amesteca, se lipesc cartofii intre ei si de lingura de lemn.
Se scoate amestecul cu o spumiera, presand usor ca sa iasa uleiul, intr-un castron mai mare in care sa aiba loc toata compozitia si sa mai ramana spatiu.
Separat se bat ouale, se adauga vegeta si se incorporeaza compozitia bine. Se coace intr-o tigaie de teflon la foc moderat si se intoarce cu o farfurie intinsa cu mare grija si se coace pe ambele parti.
Se poate acompania cu putina maoineza.
Pentru decor, multumiri speciale lui Merisor :)
Supa crema de dovlecei si rosiiAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.