Terina de pui

Portii
8
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700 g carne de gaina (piept de pui)
  • 200 g piept de pui afumat
  • 200 g sunca Praga
  • 100 g carnati de bere
  • 2 buc crenwursti cu piept de pui
  • 250 ml smantana
  • 100 g morcov
  • 3 oua
  • 1 ceapa
  • 2 frunze de dafin
  • 2-3 lg ulei
  • 2 lg faina
  • 9-10 felii de bacon
  • 100 g masline verzi
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Intr-o craticioara, se pun 2 linguri de ulei si se undeste ceapa pana devine galben- aurie. Morcovul se fierbe in putina apa cu sare. Carnea de pasare impreuna cu ceapa undita se dau prin masina de tocat. Se amesteca cu smantana si ouale, se adauga faina, sunca taiata cubulete, pieptul de pui taiat bucati, carnatii de bere feliati sau intregi, sare si piper, dupa gust. Se adauga maslinele si se amesteca bine. Se asaza felii de bacon pe fundul unui vas termorezistent, uns cu ulei, apoi se pune amestecul preparat. Se pun si doi cremwursti,apoi se acopera cu folie de aluminiu. Se coace la foc mic, timp de o ora, în cuptorul preincalzit.
In tava de sub gratar, se pune apa. Putem servi terina cu mere umplute. Tai merele in jumatati, le scoti semintele, le inabusi in unt si apoi le umpli cu coacaze si merisoare de padure.
Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.