Tarta cu urzici, oua si mozzarella

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 2 linguri iaurt
  • 12 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 cana apa minerala
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 5 oua
  • 2 cepe verzi
  • 1 punguta urzici congelate
  • 250-300 gr mozzarella
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru aluat:
Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva.
Intr-un bol punem faina, sarea, iaurtul si drojdia.
Le amestecam bine cu mana, turnam apa minerala treptat si framantam.
Cand obtinem un aluat elastic, usor lipicios, incorporam uleiul.
Acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa dospeasca 25-30 de minute.
Umplutura:
Ceapa verde o curatam, o taiem rondele.
Batem ouale spuma, adaugam ceapa verde, sare, piper, apoi urzicile congelate, pe care le rupem usor cu mana.
Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta, presaram putina faina.
Aluatul dospit il punem in tava, il intindem cu mana pana spre marine, apoi il intepam cu furculita.
Turnam umplutura cu urzici, taiem felii mozzarella si o asezam deasupra.
Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra.
Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca putin apoi o putem servi.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Ciocolata de casa cu stafide si rom

Buna este ciocolata de casa cu orice chiar si asa simpla , dar cu rom si stafide parca e cea mai buna

Ciocolata de casa cu stafide si rom
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj