Tarta cu urzici, oua si mozzarella

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 2 linguri iaurt
  • 12 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 cana apa minerala
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 5 oua
  • 2 cepe verzi
  • 1 punguta urzici congelate
  • 250-300 gr mozzarella
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru aluat:
Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva.
Intr-un bol punem faina, sarea, iaurtul si drojdia.
Le amestecam bine cu mana, turnam apa minerala treptat si framantam.
Cand obtinem un aluat elastic, usor lipicios, incorporam uleiul.
Acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa dospeasca 25-30 de minute.
Umplutura:
Ceapa verde o curatam, o taiem rondele.
Batem ouale spuma, adaugam ceapa verde, sare, piper, apoi urzicile congelate, pe care le rupem usor cu mana.
Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta, presaram putina faina.
Aluatul dospit il punem in tava, il intindem cu mana pana spre marine, apoi il intepam cu furculita.
Turnam umplutura cu urzici, taiem felii mozzarella si o asezam deasupra.
Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra.
Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca putin apoi o putem servi.

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi aurii

Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...

Cartofi aurii
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura