Tarta cu blat fraged si aromat cu ciupercute si baby spanac

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat;cca 400 g faina,
  • 100 g margarina,
  • 2 oua,sare
  • ,amestec uscat de condimente(oregano,piper,dafin,cimbrisor,maghiran)
  • o lingurita de legume deshidratate fara sare
  • Umplutura;200 g baby spanac,
  • 200 g ciupercute mici champignion,
  • o ceapa mica
  • ,un ardei rosu,
  • sare ,
  • amestec de condimente,
  • 200 g smantana,
  • 100 g branza framantata de vaci,
  • 3 oua,
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus ,margarina fiind moale,la temperatura camerei.Se intinde intre 2 folii de plastic la dimensiune formei de tarta +2-3 cm ,marginea si o dam la rece 15 minute(in congelator)
Intre timp pregatim umplutura.Calim intr-un strop de ulei de masline ceapa taiata marunt cu ardeiul taiat cubulete mici si cu ciupercutele spalate bine si scurse,Se sareaza si se condimenteaza ,dupa cea au capatat un pic de rumenire acoperim cu un capac sa mai fiarba inabusit pana scade tot sucul lasat de ciupercute.
Punem putina apa cu un praf de sare sa fiarba si cand da in clocot adaugam baby spanacul,lasam sa dea in 2-3 clocote si il scurgem,il trecem sub jet de apap rece si apoi inl adaugam in tigaie.Lasam un pic sa capete totul culoare apoi dam tigaia la o parte.
Aducem tarta de la rece si o asezam in forma de copt,intepam cu furculita din loc in loc si apoi adugam ouale batute cu branza si smantana.Deasupra repartizam uniform preparatul din tigaie si dam la cuptorul incins dinainte.Lasam la foc mai iute primele 5 minute,dupa care reglam temperatura la un foc potrivit si lasa 15 minute sa se rumeneasca frumos.Lasam 10 minute sa se racoreasca un pic tarta inante de a o portiona.Este un deliciu,o aroma de gusturi si culoare,un amestec de vara cu toamna,merita incercata!
Truc;Daca coacem tarta in forma de sticla ,inainte de a o aseza in forma tragem o folie de pe ea,asezam 3-4 fasii mai lungi un pic ca forma,peste aluat,incrucisate,apoi asezam forma cu gura in jos peste aluat,lasand marginea si raturnam cu grija.Dupa ce se coace scoatem cu usurinta tarta,fara a risca sa o rupem,cu ajutorul acestor fasii de hartie,care se trag de dedesuptul tarte si se arunca.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Branzoici

Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...

Branzoici
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti