Tarta cu Afumatura, Rosii Si Ceapa Verde

Complexitate
medie

Ingrediente

  • PENTRU TARTA:
  • 200 g faina
  • 50 g malai fin plus extra pentru presarare
  • 140 g unt rece taiat bucati mici
  • 50 g parmezan ras
  • un ou
  • PENTRU UMPLUTURA:
  • 4 oua si 2 galbenusuri
  • 400 ml smantana
  • 150 g afumatura (sunca afumata, cremwursti afumati etc)
  • 2 rosii feliate rondele
  • o mana de ceapa verde

Mod de preparare

Se amesteca faina, malaiul, untul si un praf de sare cu mixerul. se adauga oul parmezanul si doua linguri cu apa rece se amesteca pana cand aluatul devine omogen.

Se inveleste in folie de plastic si se da la rece pentru 30 minute. Se presara malai pe suprafata de lucru se scoate aluatul din folie si se intinde atat cat sa incapa intr-o forma de tarta cu diametrul de 28 cm. Se pune usor in forma se taie surplusul de aluat si se mai lasa 30 minute la racit.

Se incalzeste cuptorul la 200 grade, se introduce forma in cuptor si se coace timp de 20 minute pana cand prinde o nuanta aurie. Se lasa putin sa se raceasca, se reduce intensitatea cuptorului cam la 180 grade.

Se bat ouale cu smantana si un praf de sare, se aranjeaza afumatura, rosiile si ceapa verde peste aluat apoi se toarna compozitia de ou cu smantana deasupra.

Se coace timp de 30 minute pana se rumeneste. se poate servi atat calda cat si rece.
Se poate servi atat calda cat si rece, ca aperitiv.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata

Un desert cu gust de copilarie!

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.