Sushi in stil propriu

Portii
3
Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 foi de alge Nori
  • 1 pachet de somon afumat
  • 1/2 morcov
  • 1/2 castravete Fabio
  • Pastă de hrean
  • Sos chinezesc dulce-acrișor
  • 2 linguri de oțet de orez
  • 1 lingura zahăr
  • 1/2 linguriță de sare
  • Un covoras de bambus
  • 1 cană de orez pentru sushi

Mod de preparare

E prima dată când prepar sushi, dar nu e mare lucru, îți trebuie doar ustensilele necesare și puțină atenție.
E un sushi improvizat cu ce aveam eu la îndemână, nu neapărat cel clasic, dar s-a savurat până la ultima felie, atât a fost de bun și, mai ales, sănătos!
Pentru început fierbem orezul 12 minute.
Îl lăsăm la răcit și îl amestecăm cu oțetul de orez, zahărul și sarea.
Îmbrăcăm covorasul de bambus în folie de prospețime, așezăm o foaie de nori pe el, apoi orezul, lăsând o parte mai mică neacoperita. Nu presam foarte tare. Peste orez punem puțină pasta de hrean, apoi sos chinezesc.
Feliem morcovul, castravetele și somonul afumat în felii subtiri( bastonase), mai lungi, le așezăm în ordinea dorita, pe două rânduri.
Rulam foaia de nori împreună cu covorasul.
Repetăm procedeul.
Mie mi-au ieșit trei suluri, unul mai mare, pentru că nu îmi ajungea orezul pentru încă un rulou.
Sushi se feliaza și se servește cu sos chinezesc dulce-acrișor, cel puțin în varianta mea.
Poftă bună!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.