Salata de Ton pe Biscuiti de Secara Spelta

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cantitati pentru 8 biscuiti
  • 1 conserva de ton (160 gr)
  • 1/2 ceapa
  • 2 linguri porumb boabe
  • 1 limeta
  • 1 lingura ulei de masline
  • 5 masline
  • 8 frunze de salata
  • 8 felii de castravete
  • 1 rosie
  • 1 ou fiert tare
  • boabe de caviar
  • sare
  • piper
  • 8 biscuiti de secara (spelta)

Mod de preparare

Se scurge uleiul de pe bucatile de ton, se sareaza si pipereaza si se bate pana la emulsie cu ulei de masline si zeama unei limete.

Se scoate partea radacinoasa a jumatatii de ceapa si se taie pestisor fin (indepartand partea care tine frunzele cepei impreuna obtinem fasii separate fara a mai trebui sa le rasfiram cu mana fir cu fir).

Se taie rondele maslinele si li se scot samburii. Se recomanda maslinele cu samburi deoarece gustul le este net superior celor desamburiti si taiati, tinuti in saramura unde isi pierd mare parte din savoare.

Se amesteca ceapa in emulsie si se lasa 20 de minute la macerat. Dupa trecerea acestui timp se adauga porumbul, maslinele si se amesteca. La urma de tot se adauga tonul si cu mare grija sa nu desfacem excesiv bucatile fragede de peste, mai amestecam o data.

Se aseaza biscuitii peste care frunza de salata pe care o umplem cu salata de ton. Feliem subtire rosia, oul si castravetele si le asezam pe biscuit. Ornam cu boabe de caviar si ceapa verde.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de legume

Tare buna a iesit,am facut dupa reteta Cameliei!Multumesc http://www.bucataras.ro/retete/supa-crema-de-legume-79744.html

Supa crema de legume
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj