Pui creierul intr-un vas cu apa rece si-l lasi asa jumatate de ora. Versi apa si repeti operatia. Cureti cu atentie pielitele si-l pui la fiert in apa calduta cu sare si o feliuta de lamaie 15 - 20 min. Scurgi apa si lasi la racit.
Dupa ce s-a racit, freci bine cu o lingura de lemn, adaugand putin cate putin ulei, apoi zeama de lamaie, la fel ca la maioneza.
*Cine doreste poate adauga in aceasta compozitie si o felie de paine muiata in lapte si stoarsa bine, care se freaca impreuna cu creierul pentru a spori salata.
Pui sare si piper dupa gust si aranjezi pe o farfurie, garnisind si cu felite de masline. De jur imprejur presori ceapa tocata fin (ceapa nu se amesteca cu creierul deoarece nu toate persoanele o consuma - cine doreste ceapa o serveste odata cu salata).
Salata se consuma in aceeasi zi deoarece se altereaza repede.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.