Salata cu Vinete si Rosii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 vanata
  • 1 ceapa
  • 2 rosii
  • 1 legatura patrunjel
  • 100 ml ulei
  • 50 g seminte susan
  • sare - dupa gust

Mod de preparare

Vanata se curata de coaja, se taie cubulete si se tine 30 de minute in apa sarata. Se scurge si se sterge cu un prosop de hartie. Se pune in vasul de gatit cu aburi timp de 20 de minute.

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei. Se adauga rosiile curatate de pielite si taiate marunt si vinetele coapte, apoi patrunjelul si semintele de susan. Se potriveste de sare si se tine pe foc pana scade sucul lasat de rosii.
Se serveste rece sau calda, pe felii de paine alba, proaspata!

Pofta buna!

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...