Rulada din carne tocata invelita in bacon sau prapure de miel

Portii
10
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700 g carne tocata vita, pasare, miel, sau in amestec
  • 2 oua
  • 6 felii de bacon feliate subtiri sau un prapure
  • 8 felii de sunca afumata din piept de curcan
  • 8 felii mari de cascaval
  • 1 ceapa mijlocie
  • 4-5 catei usturoi
  • 1/2 ardei gras rosu mijlociu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras galben
  • cateva frunze de spanac proaspete
  • piper
  • 4-5 linguri pesmet
  • 30 ml zeama de carne(eventual apa calduta)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • folie de aluminiu
  • Dressing pentru rumenirea ruladei
  • boia iute(chili)
  • sare
  • 1 -2 linguri miere
  • 1-2 linguri sos soya
  • sare

Mod de preparare

Carnea, dupa ce a fost curatata de grasimi si pielite se toaca la masina impreuna cu ceapa. Dupa ce am tocat-o se amesteca cu usturoiul pisat, ouale crude, 2 linguri de pesmet, zeama de carne sau apa calduta, sarea si piperul, desigur dupa gustul fiecaruia.
Astfel am pregatit carnea pentru rulada si acum pregatim celelalte ingrediente pentru rulare. Ardeii grasi ii vom taia fasii pe lungimea lui, iar spanacul il spalam bine si-l uscam cu prosoape de hartie. Rupem o bucata de folie mai mare peste care vom presara pesmetul ramas, peste care vom aseza compozitia obtinuta. Dupa ce am intins uniform carnea intr-un strat nu prea gros, asezam pe toata suprafata felii de sunca una langa alta, pana am acoperit toata carnea, apoi un alt strat de felii de cascaval, iar deasupra fasiile de ardei, iar la sfarsit rasfiram pe intreaga suprafata spanacul. Cu ajutorul foliei vom rula cu atentie pana obtinem un rulou uniform, dar sa avem grija de margini sa fie bine inchise si perfecte. Pe o alta bucata de folie care a fost unsa cu putin ulei se aseaza fie feliile de bacon sau prapurele de miel, care a fost in prealabil bine spalat (urmariti si pozele postate, sper sa va fie de folos). Daca vom folosi prapure suprafata ruladei se imbraca cu un strat de felii de bacon. Desfasuram ruloul si scoatem rulada, cu atentie ca sa nu se desfaca si o aseazam pe folia cu bacon sau prapure si se ruleaza din nou, avind grija sa inchidem capetele astfel vom obtine o rulada perfecta.
Punem rulada in cuptorul preincalzit la temperatura de 200 -180 de grade timp de o ora.
Intre timp pregatim dressingul pentru a unge rulada; intr-un bol se amesteca, mierea, soya sos, cateva linguri din grasimea lasata de rulada in timpul coacerii, 1/2 lingurita chili si 1/2 lingurita sare. Se omogenizeaza totul bine si se unge intreaga suprafata si partile lateralele ale ruladei, apoi o dam la cuptor din nou pana se rumeneste si capata o culoare placuta. Se scoate si se lasa sa se raceasca putin si se poate servi alaturi de o garnitura de cartofi la cuptor, sau un piure. Aceasta rulada este un aperitiv foarte gustos si aspectos, care poate inlocui foarte bine in Sarbatorile de iarna friptura. Eu am preparat-o in Sarbatorile de Craciun si de Pasti si a fost foarte apreciata si laudata de toti cei care au gustat-o.
Deci eu am incercat ambele metode, de Craciun cu bacon si de Pasti cu prapure de miel si pot spune ca in ambele au iesit o delicatete.
Va doresc spor la munca si un
An Nou Fericit tuturor..!
Pofta buna !

Pasca traditionala cu branza si stafide

Friptura De Miel

Drob de Miel

Parteneri
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.