Trebuie sa luam o bucata frumoasa de carne . O taiem pe lungimea ei, in asa fel incat sa se deschida. Nu taiem pana la capat ca sa obtinem doua bucati, trebuie sa avem doar o bucata. Cu batatorul de carne, o batem subtire, ca si pentru snitel.
Presaram pe ea sare, piper, nucsoara si o stropim cu zeama de lamaie. Strangem carnea si o lasam sa se odihneasca cam 30 minute.
Pana cand carnea isi face siesta, ceapa o taiem cubulete mici si o punem la calit in 2 linguri de ulei, adaugam ardeiul capia taiat si el cubulete si le lasam sa se caleasca bine.
Luam tigaia de pe foc si lasam sa se racoreasca.
Adaugam peste ceapa si ardeiul calit, nuca macinata, merisoarele si oul batut in prealabil, impreuna cu putina sare si piper.
Amestecam bine.
Luam carnea si o intindem. Punem peste ea nuca cu ceapa, ardeiul si merisoarele si nivelam frumos.
Rulam carnea pe lungime, astfel incat sa obtinem o rulada.
Asezam carnea intr-o tava pe care am pus hartie de copt.
Ungem cu ulei de masline si punem la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 30-40 minute. Timpul de coacere este in functie de grosimea ruladei.
Serviti rece, alaturi de salata sau alaturi de alte aperitive .
Niste painici pufoase, grozave in orice moment al zilei sau de luat la pachet. Se pot servi calde, reci, ca tot bune raman!
Painici cu cascaval si muschi fileEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj