Quesadillas cu Ciuperci

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 tortillas (marimea cea mai mare)
  • 200 gr ciuperci feliate
  • 1 lingura de ulei de cocos (se poate folosi orice fel de ulei)
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 3 linguri de vin Chardoney (se poate si fara)
  • sare si piper dupa gust
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 3 linguri de ulei (nu e greseala)
  • 2-3 linguri de smantana
  • un pumn de mozzarella rasa
  • patrunjel tocat dupa gust

Mod de preparare

Ceapa se caleste in cele 3 linguri de ulei pentru 3 minute dupa care se adauga ciupercile feliate.
Se soteaza, amestecand mereu sa nu se prinda de fundul tigaii si dupa ce au prins o usoara crusta aurie se adauga deasupra cele 3 linguri de vin, sare, piper, patrunjel, dupa gust si usturoiul pisat. Se mai tine pe foc pana vinul s-a evaporat de tot si se pune deoparte.

Intr-o tigaie mare se pune lingura de ulei de cocos si se topeste, se aseaza o foaie de tortilla si se prajeste putin, doar pe o singura parte (sa prinda o crusta usoara) se scoate pe o farfurie si se aseaza in tigaie, a doua tortilla. Se prajeste si ea dupa care se aseaza pe farfurie.

Pe un platou sau pe o alta farfurie intinsa se aseaza prima foaie de tortilla cu partea prajita in sus, se presara mozzarella peste apoi se aseaza ciupercile prajite.

Din loc in loc se pune cate putina smantana dupa care se presara din nou putina mozzarella rasa. Se aseaza a doua foaie de tortilla cu partea prajita lipita de mozzarella (in jos) si se pune in tigaie inapoi, folosindu-ne de farfuria intinsa (prin alunecare usoara)

Prajim pe o parte apoi asezam deasupra quesadillei farfuria intinsa si intoarcem cu tigaie cu tot in asa fel incat sa avem in farfurie tortilla cu fata prajita in sus. Prin alunecare usoara punem inapoi in tigaie si prajim si a doua fata a quesadillei.

Scoatem din tigaie, punem pe un platou, lasam la racorit (daca putem) si cand s-a mai racit putin taiem in 8 felii. Servim calduta cu o salata potrivita langa.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...