Aluatul:
Intr-un bol cernem faina, adaugam sarea, drojdia uscata si amestecam cu o lingura.
Turnam apa calduta, framantam pana toate ingredientele sunt bine incorporate.
La final adaugam uleiul, mai framantam 1-2 minute.
Acoperim aluatul, il lasam la dospit 30-35 de minute, la loc ferit de curent.
Umplutura:
Spanacul decongelat, il tocam marunt.
Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, usturoiul curatat in taiem pe jumatate.
Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa verde si usturoiul.
Le innabusim 1 minut la foc potrivit, apoi adaugam spanacul.
Il sotam cam 5-6 minute, apoi il condimentam cu sare si piper.
Tragem tigaia de pe foc, scoatem usturoiul din spanac si il aruncam.
Intr-un bol mixam urda cu crema de branza.
Adaugam ouale unul cate unul, mixand dupa fiecare.
Peste branza, punem spanacul usor racorit, amestecam totul cu o paleta.
La final ii dam gust cu sare si piper.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda, cu diametrul de 24 cm.
Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul dospit.
Intindem o foaie potrivit de subtire, o asezam in tava.
Foaia trebuie sa fie foarte putin ridicata si pe margini, iar surplusul il taiem. Intepam aluatul cu o furculita.
Rasturnam compozitia de branza cu spanac peste, o nivelam.
Introducem placinta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 50-55 de minute.
Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca. Se portioneaza si se serveste.
Sa aveti pofta!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.