Placinta cu spanac, urda si crema de branza

Portii
8
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr faina
  • 3 gr drojdie uscata
  • 100 ml apa
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr spanac congelat
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa verde
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • 200 gr crema de branza
  • 300 gr urda
  • 3 oua

Mod de preparare

Aluatul:
Intr-un bol cernem faina, adaugam sarea, drojdia uscata si amestecam cu o lingura.
Turnam apa calduta, framantam pana toate ingredientele sunt bine incorporate.
La final adaugam uleiul, mai framantam 1-2 minute.
Acoperim aluatul, il lasam la dospit 30-35 de minute, la loc ferit de curent.
Umplutura:
Spanacul decongelat, il tocam marunt.
Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, usturoiul curatat in taiem pe jumatate.
Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa verde si usturoiul.
Le innabusim 1 minut la foc potrivit, apoi adaugam spanacul.
Il sotam cam 5-6 minute, apoi il condimentam cu sare si piper.
Tragem tigaia de pe foc, scoatem usturoiul din spanac si il aruncam.
Intr-un bol mixam urda cu crema de branza.
Adaugam ouale unul cate unul, mixand dupa fiecare.
Peste branza, punem spanacul usor racorit, amestecam totul cu o paleta.
La final ii dam gust cu sare si piper.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda, cu diametrul de 24 cm.
Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul dospit.
Intindem o foaie potrivit de subtire, o asezam in tava.
Foaia trebuie sa fie foarte putin ridicata si pe margini, iar surplusul il taiem. Intepam aluatul cu o furculita.
Rasturnam compozitia de branza cu spanac peste, o nivelam.
Introducem placinta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 50-55 de minute.
Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca. Se portioneaza si se serveste.
Sa aveti pofta!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu fructe de padure

Daca nu v-am convins inca ce mult ne place combinatia de branza dulce cu fructe ia uitati-va aici.

Tarta cu fructe de padure
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti