Placinta cu spanac

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta,
  • 1 kg spanac fiert (doar sa-si bea zeama)
  • 1 ceapa mare taiata julien
  • 2 fire de praz taiate felii
  • 1 mana de marar tocat
  • 250 gr branza feta sau telemea
  • 1/2 cana ulei de masline
  • sare si piper

Mod de preparare

Intr-o tigaie mare punem uleiul si calim ceapa si prazul pentru 5-6 minute.

Apoi adaugam spanacul, mararul sare, piper si mai calim cam 5 minute.
Lasam sa se raceasca si adaugam si branza feta (sfaramata cu mana) .

Amestecam bine.

Intr-o tava unsa cu ulei asezam in total 4 foi jos ( fiecare foaie trebuie unsa cu putin ulei) apoi punem o jumatate din umplutura de spanac, iar 2 foi unse cu ulei, a doua jumatate din spanac, si alte 4 foi deasupra (unse). Ungem cu ulei , o crestam putin deasupra( taiem portiile, pentru ca coapta se taie greu) , (nu taiem pana la foile de jos) .

Dam la cuptor la 180 de grade cam 45-50 minute sau pana se rumeneste.
Se serveste ca aperitiv

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.