Placinta cu legume si mix de seminte

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 100 g unt moale
  • 1 ou
  • 1 albus
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 140 g iaurt
  • 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura otet
  • 1/2 plic praf de copt (5 g)
  • faina cat cuprinde (400 g)
  • 1 lingura ulei
  • Umplutura:
  • 100 ml ulei
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ceapa rosie
  • sare, piper
  • 1 ardei gras (150 g)
  • 1 ardei Kapia (180 g)
  • 2 morcovi (230 g)
  • 1 dovlecel (360 g)
  • 2 cartofi (300 g)
  • 1 cana apa (250 ml)
  • 150 g branza sarata de vaca
  • 3 linguri gris
  • 3 oua
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 1 legatura marar
  • 1 galbenus + 2 linguri lapte pentru uns
  • 50 g mix de seminte (dovleac, floarea-soarelui, in, susan) pentru presarat
  • Dimensiuni tava: 21/31 cm

Mod de preparare

Untul taiat bucatele, oul, albusul, sarea, iaurtul, bicarbonatul de sodiu stins cu otet si praful de copt se pun intr-un castron. Se cerne faina peste aceste ingrediente, treptat, si se incepe sa se framante aluatul. La final, se unge mana cu ulei si se ia coca de pe peretii castronului, formand o bila. Se introduce aluatul la frigider.


Intre timp, se pregateste umplutura. In circa 100 ml ulei se calesc cepele (curatate de foi, spalate si tocate) si ardeii (curatati de cotor si seminte, spalati si taiati marunt), adaugand putina sare si piper proaspat macinat. Se adauga morcovii (curatati de coaja, spalati si dati pe razatoarea mare), dovlecelul (curatat de coaja, spalat si dat pe razatoarea mare) si cartofii (curatati de coaja, spalati si dati pe razatoarea mare). Se mai adauga un praf de sare. Dupa ce se calesc si aceste legume putin, se adauga o cana cu apa si se lasa sa fiarba pana cand scad. Se lasa sa se racoreasca.


Se ia aluatul, se imparte in doua si se intinde o foaie care se asaza intr-o tava unsa cu ulei si infainata. Se inteapa din loc in loc cu o furculita.


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Peste legumele calite se adauga branza de vaca rasa, grisul, ouale, un praf de sare, boiaua de ardei dulce si mararul (verde spalat si tocat). Se amesteca totul si se toarna peste foaia de aluat din tava.


Se intinde si cealalta foaie de aluat si se pune peste umplutura cu ajutorul sucitorului. Se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se unge cu galbenusul de ou amestecat cu laptele si se presara semintele. Se introduce tava la cuptor pana cand placinta e frumos rumenita.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Parteneri
Culinar.RO

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa