Pizza cu Verdeturi, Gorgonzola si Seminte de Pin

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 portie de aluat cu 4 faine
  • Topping pentru 2 pizza (cu un diametrul intre 26-28 cm) :
  • 4 lingurite pesto de leurda
  • 70 g frunze de spanac spalate si uscate
  • 40 g rucola spalata si uscata
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • 3 linguri ulei de masline extra virgin
  • 2 linguri masline kalamata taiate felii sau bucati
  • 150 g gorzonzola rupta in bucati
  • 4 linguri de seminte de pin

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 230 c (gaz 8). Dupa ce ati intins aluatul transferati-l pe o folie de aluminiu (eu am uitat sa fac asta si a fost mai greu de transferat). Intindeti pe aluat pesto cu 1/2 lingura ulei de masline, aranjati frunze de spanac si rucola, asezonati, puneti 1 lingura de ulei de masline deasupra, apoi imprastiati maslinele, gorgonzola si semintele de pin.

Transferati pizza cu folie intr-o tava si puneti aceasta pe fundul cuptorului pentru 3 minute. Mutati apoi tava la mijloc pe gratar, reduceti flacara la 190 c (gaz 5) si lasati inca 5 minute. Procedati la fel si cu cealalta pizza.
Aluatul din 4 faini il puteti gasi aici:
http://www.reteteculinare.Ro/forum/discutii/aluat_de_pizza_cu_4_faine-11790/

Puteti folosi alte aluaturi, modificand astfel timpul de coacere si ajustati cantitatile topping-ului dupa plac.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.