Pizza cu Ansoa si Kalamata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Face 4 pizza cu diametrul de 18 cm Pentru aluat:
  • 60 ml apa calda (intre 38-40 c)
  • 10 g drojdie granulata activa
  • 1 lingurita miere
  • 180 ml apa calda (intre 38-40 c)
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin
  • 1 lingurita sare de mare fina
  • 375 g faina de grau alba
  • Pentru topping:
  • 30 g unt
  • 2 cepe taiate marunt
  • 1 bucata file de ansoa
  • 1/4 lingurita cimbru
  • 200 g sos de rosii
  • 20 g frunze de busuioc taiate marunt
  • sare si piper proaspat macinat
  • sos tabasco dupa gust (puteti pune si chili cayenne)
  • 8 file ansoa taiate bucati mici
  • 100 g masline kalamata taiate felii
  • 150 g cheddar sau cascaval razalit
  • felii razalite de Parmigiano Reggiano

Mod de preparare

Intr-un bol puneti primele 3 ingrediente. Amestecati bine cu telul apoi lasati deoparte 10 minute. Adaugati sarea, uleiul, restul de apa si 125 g faina. Cu o spatula inglobati acestea apoi mai puneti 125 g faina si procedati la fel cu inca 125 g.

Cand devine aproape imposibil de a mai amesteca cu spatula transferati pe o suprafata si framantati 6 minute. Dupa ce ati incorporat excesul de faina din bol pana la finalizare mai adaugati maxim 20 de g presarand cate putin doar atunci cand este nevoie.

Aluatul trebuie aiba o textura fina, moale si elastica. Ungeti acesta intr-un bol cu putin ulei de masline extra virgin, acoperiti si lasati deoparte 40 de minute.

Intre timp pregatiti topping-ul. Caliti ceapa in unt la foc mic aproximativ 20 de minute, adaugati file de ansoa, cimbrul, sare si piper. Mai caliti inca 3-4 minute amestecand continuu apoi turnati sosul de rosii. Aduceti la o fierbere lenta si la foc mic lasati timp de 10 minute dupa care stingeti si puneti frunzele de busuioc.

Transferati aluatul pe o suprafata si impartiti acesta in 4 bucati egale. Luati fiecare si formati intr-o bila ducand marginile in partea de jos procedand astfel de 6-7 ori. Plasati acestea pe o folie de plastic, acoperiti-le si mai lasati inca 30 de minute.

Preincalziti cuptorul la 230 c (gaz 8) . Intindeti pe o suprafata presarata cu putina faina fiecare bila de aluat sa aiba un diametru de 18 cm. Transferati intr-o tava si ungeti acesta deasupra cu putin ulei de masline extra virgin apoi intindeti aproximativ 2 linguri de sos (lasati putina distanta pe margini).

Imprastiati bucati de ansoa, masline si cheddar. Plasati tava pe fundul cuptorului (deasupra focului) pentru 3 minute. Mutati apoi deasupra pentru inca 10 minute. Aranjati cateva felii de parmezan apoi lasati sa se raceasca 5 minute inainte de a taia.

* Nu incarcati cu prea mult topping. Prea mult sos si aluatul se v-a inmuia.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.