Pizza cu ansoa si ceapa caramelizata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 gr faina(eu am pus jumate-jumate faina alba si faina integrala)
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 1 pliculet de drojdie uscata (7g)
  • 3 linguri apa calda
  • 1 lingurita zahar
  • Toppinguri:
  • ceapa caramelizata
  • mozzarella
  • ansoa (16 fileuri)
  • capere
  • busuioc proaspat

Mod de preparare

Am pus drojdia cu zaharul si apa calda si am facut o maia pe care am lasat-o sa se umfle. Am pus faina cernuta prin sita intr-un castron, am facut o gaura in mijloc si ma turnat maiaua, uleiul si laptele. Am framantat coca si am mai adaugat vreo doua linguri de lapte ca mi s-a parut cam tare.
Am pus coca intr-un vas uns cu ulei si am acoperit cu un servet si am lasat-o pana s-a dublat.

Ceapa caramelizata:
2 cepe rosii taiate julliene (solzisori) se pun la calit in ulei. Cand sunt translucente se adauga 2 linguri de zahar (de preferat din cel maro) si trei linguri de otet balsamic si se lasa sa scada lichidul si sa se evapore otetul, pana se caramelizeaza.
Se incalzeste cuptorul la 200C (425F)
Am mai framantat aluatul putin si l-am intins intr-o tava rotunda cu diametrul de 31 cm unsa cu ulei.
Am pus sosul de rosii pe blat (rosii tocate din conserva, calite un pic cu usturoi, ceapa si ierburi -oregano, cimbru si busuioc uscat), apoi ceapa caramelizata, mozarella, niste busuioc proaspat, capere si ansoa. Se pot adauga masline si orice alte toppinguri va plac.
Se coace la foc mare pana marginile de la coca sunt aurii si s-a topit branza de pe pizza.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort Bradul de Craciun

Când am văzut prima dată pe net, în urmă cu mulți ani, torturi ”îmbrăcate” în pastă...

Desert tort Bradul de Craciun
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj