Pateuri de pui

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un piept de pui
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita de boia
  • 1 lingurita de chimen
  • 2 fire de ceapa verde
  • taiata
  • 1 rosie
  • taiata cuburi
  • 2 linguri de masline
  • tocate
  • sucul de la 1 lamaie
  • 500 g de foitaj
  • ulei
  • boia

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grd.C. Incingeti 2 linguri de ulei si prajiti carnea, tocata, de la un piept de pui timp de 1 minut. Adaugati 1 catel de usturoi, zdrobit, 1 lingurita de boia si 1 lingurita de chimen si tineti pe foc inca 3 minute. Adaugati 2 fire de ceapa verde, taiata, 1 rosie, taiata cuburi, 2 linguri de masline, tocate, si sucul de la 1 lamaie si lasati compozitia sa se raceasca.

Intindeti 500 g de foitaj intr-o foaie de 5 mm grosime si decupati cercuri de 10 cm. Asezati in mijloc cate o lingurita din compozitie si indoiti aluatul pentru a inchide pateul, apasand marginile cu o furculita. Pastrati la rece timp de 15 minute si apoi dati la cuptor alte 10 minute.

Serviti pateurile presarate cu boia.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.