Pateu de Linte si Ciuperci

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 cana de linte uscata
  • 2 cani de apa (se foloseste aceasi cana ca masura)
  • 250 gr ciuperci proaspete, feliate
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 4-5 catei de usturoi pisati
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita de busuioc uscat (se poate si proaspat daca aveti)
  • 1 lingurita rosmarin uscat
  • 2 lingurite sos de soia (optional) sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se fierbe lintea in apa pana devine moale. In timpul asta, in ulei si putina apa se prajeste ceapa si usturoiul, apoi se adauga ciupercile feliate/tocate, se fierb impreuna circa 5 minute, se adauga foaia de dafin, sa condimenteaza dupa gust, se mai adauga apa daca mai este cazul.

Cand ciupercile sant gata si lintea este fiarta se amesteca cele doua intre ele, pe foc, se pune sosul de soia daca se foloseste si se mai lasa sa fiarba impreuna cateva minute pana scade toata apa si incepe sa aibe tendinta de a se prinde.

Luam de pe foc, scoatem foaia de dafin si dam prin blender pana se formeaza o pasta fina. Se mai incearca inca odata de gust.
Se serveste cald sau rece, uns pe paine

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort de ciocolata

Tort de ciocolata
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj