Pate de Ficat in Gelatina de Bere cu Chifle Scotiene Pictate

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pateu de ficat de pui in gelatina de bere
  • Ingrediente:
  • 300 g ficatei de pui
  • sare
  • lapte gras sau smintina neacrita
  • 1 lingura unt
  • 100 ml bere
  • 2 foi de gelatina
  • Piinici scotiene
  • Ingrediente:
  • 450 g faina oo
  • 10 g sare
  • 20 g drojdie de bere proaspata
  • 150 ml lapte caldut
  • 150 ml apa calduta
  • 30 ml lapte pt uns
  • ulei sau unt pt uns hirtia de copt

Mod de preparare

- fierbem ficatul in apa (ara sare), cind sunt gata ii scurgem si mixam adaugind sarea, untul si laptele gras cu lingura cit este nevoie ca sa obtienti un pateu moale si usor de intins pe piine
- topiti gelatina si bere la bain marie si varsati 3-4 ml intr-un vas, lasati la frigider pina se intareste putin berea
- adaugati peste berea cu gelatina intarita frunze de marar, patrunjel, rosii uscate sau ce vreti voi pentru model apoi adaugati pateul lasind in laterale citiva mm intre pateu si vas si varsati restul de bere cu gelatina (lichida)
- lasati in frigider o noapte (8 ore) apoi rasturnati pe platou

Piinici scotiene

- topiti drojdia in lapte, adaugati apa si apoi faina in care ati amestecat sarea
- framintati bine pina cind rezulta un aluat moale si neted
- lasati intr-un castron acoperit cu pelicula transparenta 1 ora sa dopseasca
- varsati aluatul pe planseta presarata cu faina
- impartiti in 10 bucati egale din care formati piinici de 7.5 cm lungime si 4 cm latime
- asezati piinicile pe tava cu hirtie de copt unsa cu unt sau ulei si acoperiti cu folie transparenta (eu am introdus tava intr-o punga de plastic)
- lasati sa dospeasca 30 minute timp in care incalziti cuptorul la 200°c
- ungeti fiecare piinica cu lapte si coaceti 15-20 minutie.

Eul e-am copt numai 15 minute, am scos piinicile din cuptor si le-am pictat apoi le-am mai pus la cuptor alte cca 5 minute

Piinicile pictate:

Ingrediente:
albus* de ou in care adaugati coloranti alimentari**

* in blogul original (gasuti link mai jos) folsoea galbenus de ou dar in cazul meu cu o culoare naturala, nu " porcarele" sintetice, riscam sa imi mmodifice nuanta (galbenul galbenusului putea modifica spre portocaliu rosul delicat al sfeclei).

** care mie nu imi plac in mod deosebit asa ca am preferat sa folosesc coloanti naturali.. obtinuti din ce aveam in frigider.

puteti folosi:

sofran pentru galben
zeama de patrunjel sau de spanac pentru verde
negru de la sepii pt negru
cacao amara pentru maro
zeama de la sfecla rosie pentru rosu

daca vreti sa obtineti tonuri mai inchise sau mai deschise atunci pictati o dat, introduceti piinea la cuptor 1-2 minute, mai adaugati culoare acolo unde vreti sa fie mai inchisa si iar coaoceti pina se usuca..
Eu am pictat floarea rosie cu zeama de sfecla rosie amestecata cu putin albus de ou, cum nu aveam destul patrunjel si nici spanac in casa ca sa pot obtine putin suc am preferat sa folosesc o tehmica draga mie cea de a adauga frunzulite pe piine, am uns cu albus peste si am dat la cuptor.

De unde m-am inspirat pentru pictarea chiflelor:

http://cheftessbakeresse.blogspot.com/

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Ardei umpluti

Am zis sa-i fac, ca trece toamna cu toate bunatatile ei si eu nu am apucat sa-i gatesc macar odata...sunt satiosi si satura...

Ardei umpluti
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj