Pasteta din Ficat cu Cascaval

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 6-8 portii:
  • -300 g cascaval ras marunt
  • -150 g rosii cherry taiate cubulete
  • -½ legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • -150 g ceapa tocata marunt
  • -500 g ficat de pui spalat, curatat si scurs
  • -150 g morcovi rasi marunt, pe razatoarea cu gauri mici
  • -10 g gelatina
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -ulei
  • Pentru servit: rosii (optional)

Mod de preparare

Amestecati cascavalul ras cu rosiile si verdeata maruntite. Lasati in asteptare.
Separat, caliti ceapa in ulei incins pana la culoarea aurie.
Adaugati ficatul si continuati prajirea 10- 15 min, amestecand.
La sfarsit, condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Lasati la racit.

Puneti gelatina la hidratat in apa rece, conform cu instructiunile de pe plic.
Treceti compozitia cu ficat prin masina de tocat carne.
Amestecati cu morcovul ras.
Topiti gelatina pe foc mic, avand grija sa nu fiarba. Lasati sa se racoreasca.
Inglobati ½ din cantitatea de gelatina in compozitia cu ficat, iar restul in cea cu cascaval.

Turnati ½ din cantitatea cu ficat intr-o tava de chec si nivelati.
Puneti intr-un singur strat amestecul cu cascaval, nivelati, acoperiti cu restul de ficat si nivelati din nou.
Dati la rece pentru cel putin 5 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata.

Serviti simplu, cu paine proaspata sau prajita, impreuna cu rosii (optional).

Noi am servit dupa doar 2 ore de stat la frigider, lucru care a afectat aspectul exterior.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.