Oua in Cuiburi de Cartofi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 cartof mare
  • - 4 linguri cu branza de burduf
  • - 240 g ciuperci (am folosit ciuperci in borcan)
  • - 5 linguri cu mazare fiarta
  • - 6 oua
  • - sare de mare fin macinata
  • - amestec de piper alb
  • verde
  • negru si boia
  • - 30 g unt pentru pregatirea tavii

Mod de preparare

- Cartoful se curata de coaja si se feliaza foarte subtire, folosind instrumentul utilizat in mod obisnuit in bucatarie pentru curatat cartofi, astfel incat se se obtina felii cat mai lungi.
- Se incalzeste cuptorul la 210 grade c.
- Se unteaza compartimentele tavii pentru briose.

- Se tapeteaza fiecare compartiment al tavii cu felii de cartofi, astfel incat intreaga suprafata sa fie acoperita.
- Se tapeteaza baza cu un strat de branza de burduf cu grosime de aproximativ 0, 5 cm.
- Se adauga ciupercile feliate foarte subtire. Se adauga la suprafata lor amestec de piper alb, verde, negru si boia dupa preferinte.

- Se adauga cateva boabe de mazare (peste ciuperci) in fiecare compartiment iar la suprafata se adauga cate un ou. Se adauga la suprafata putina sare si amestec de piper alb, verde, negru si boia (dupa preferinta).
- Se pune tava in cuptor timp de aproximativ 15 minute.
Ingredientele sunt pentru 6 portii.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Carnati de casa

Carnatii de casa sunt nelipsititi de pe masa oricarui roman, si daca te respecti trebuie sa faci unii extrem de gustosi....

Carnati de casa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj