Onigiri

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • orez simplu alb gatit
  • 1 foaie de nori
  • conserva de ton scursa de ulei

Mod de preparare

Eu am avut o forma de modelat onigiri, dar de obicei se modeleaza direct pe palma.

Se umezeste palma, ca sa nu se lipeasca orezul.

Nori se taie in fasii de 2 cm in lungime, care se vor taia din nou pe marimea onigiriului.

Se ia orez cam cat incape intr-o palma si se formeaza un triunghi. Se pune umplutura si se modeleaza triunghiul in continuare. Nu stiu cum faceti, dar tonul ramane la mijloc:))

Se acopera cu nori ca in imagine si se trece la urmatoarele onigiri.
Onigiri (se citeste onighiri) este pentru mine fast foodul japonez, hranitor, sanatos si de cele mai multe ori o supriza. Pana am deprins cat de cat caracterele kanji si pana am tinut minte cam ce culoare avea eticheta fiecarui mister. Preferata mea era galusca de orez cu umeboshi - prune murate, dar mai era si cea cu icre. Cum mereu eram pe fuga si aveam numai vreo 5-10 minute pana a ajunge la urmatoarea clasa sau pana venea trenul, era snackul perfect. Totul e organizat pana la perfectie la japonezi, nu putea fi altfel nici cu onigiri. La ei totul e calculat, fiecare usa a trenului se deschidea exact in locul marcat si mereu toti stiu ce au de facut, nu i-am vazut niciodata panicati. La un cutremur mai mare eu si o americanca am fost singurele care iesisera afara din cladire :))

La onigiri exista un sistem de a desface ambalajul, numerotat si cu sageti parca, din 3 miscari il desfaceai. Foaia de nori (alge) era cuprinsa intre doua folii de plastic care veneau peste orez si impachetat intr-un triunghi, cand urmai pasii te trezeai cu orezul invelit in nori. La inceput ma trezeam cu nori intr-o mana si orezul in cealalta, deci il inveleam singura, dar dupa vreo cateva incercari m-am prins.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu mere

Rapida si delicioasa!

Prajitura cu mere
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj