Ochiuri Invelite

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -350 g malai grisat
  • -2 l apa
  • -2 lingurite sare (rase)
  • -100 g unt
  • -200 g branza de oi (burduf)
  • -4-6 oua
  • -sare
  • -piper
  • -boia
  • -cascaval ras (optional)
  • -smantana (optional)

Mod de preparare

Din faina de malai, apa, sare faceti o mamaliga pripita, astfel:
Puneti apa la fiert, iar cand se infierbanta adaugati sarea si presarati putin malai, in ploaie.

Dupa ce incepe sa fiarba, presarati restul de faina, tot in ploaie, amestecand continu, pana se obtine un terci mai consistent.

Lasati sa fiarbe 5-10 min, amestecand, pana se ingroasa (lingura sta drept in mamaliga), apoi lasati deoparte.

Este de preferat sa fiarba la foc mic si nu direct pe flacara, ca sa nu se arda si sa se afume.

Luati un vas termorezistent, ungeti-l cu unt si asezati alternative 3 straturi de mamaliga si 2 de branza, presararte cu unt topit.

In ultimul strat de mamaliga, netezit, faceti adancituri cu o lingura inmuiata in unt topit, cate oua veti folosi.

Dati la cuptorul, la foc potrivit si cand capata deasupra o crusta usor rumenita, scoateti vasul, puneti cate un ou crud in fiecare adancitura.

Condimentati ouale, presarati cu cascaval si dati din nou la cuptor.
Dupa ce albusurile s-au inchegat, serviti imediat, fierbinte.
Cine doreste poate acompania mamaliguta cu smantana.

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi aurii

Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...

Cartofi aurii
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura