Din faina de malai, apa, sare faceti o mamaliga pripita, astfel:
Puneti apa la fiert, iar cand se infierbanta adaugati sarea si presarati putin malai, in ploaie.
Dupa ce incepe sa fiarba, presarati restul de faina, tot in ploaie, amestecand continu, pana se obtine un terci mai consistent.
Lasati sa fiarbe 5-10 min, amestecand, pana se ingroasa (lingura sta drept in mamaliga), apoi lasati deoparte.
Este de preferat sa fiarba la foc mic si nu direct pe flacara, ca sa nu se arda si sa se afume.
Luati un vas termorezistent, ungeti-l cu unt si asezati alternative 3 straturi de mamaliga si 2 de branza, presararte cu unt topit.
In ultimul strat de mamaliga, netezit, faceti adancituri cu o lingura inmuiata in unt topit, cate oua veti folosi.
Dati la cuptorul, la foc potrivit si cand capata deasupra o crusta usor rumenita, scoateti vasul, puneti cate un ou crud in fiecare adancitura.
Condimentati ouale, presarati cu cascaval si dati din nou la cuptor.
Dupa ce albusurile s-au inchegat, serviti imediat, fierbinte.
Cine doreste poate acompania mamaliguta cu smantana.
Cinci ani de Bucataras.ro! Cinci ani de cand va admir si de cand ma incurajati! V-am adus o prajitura delicioasa pentu a...
Desert prajitura cu crema de ciocolata si nuca prajitaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.