Mousse de Somon Fumee

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g somon afumat
  • o ceapa mica
  • 50 gr braza pt tartinat
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • marar verde
  • frisca lichida neindulcita-optional!

Mod de preparare

Am mai aruncat cate un ochi pe aici si am vazut ca somonul fumee are foarte multi fani. Si m-am gandit sa va scriu o reteta de mousse din acest peste magnific, chiar daca nu am poze: (Dar este usor de facut, tine cateva zile la frigider si mai departe torul depinde de imaginatia voastra!

Cantitatile date de mine acum se pot reduce sau amplia, depinde de cati invitati aveti. Este doar orientativ, pentru a avea proportiile. Sper sa fiu in stare sa atasez pozele data viitoare:)

Folosim cca 100 gr somon, 50 gr branza pt tartinat (gen philadelphia), o ceapa mica tocata marunt, zeama de la 1/2 lamaie, marar verde, dar se poate folosi si cel uscat.

In vasul de la blender introducem pestele si ceapa, mixam un minut 2, adaugat si branzica si zeama de lamaie si mixam pana cand se amesteca si se face o pasta. Daca vi se pare ca somonul e prea sarat sau branzica a fost sarata sau e prea gros, nu s-a umflat ca un mousse putem pune un pic de frisca lichida neindulcita sau un pic de lapte.

Cand s-a umflat punem si mararul verde si mixam inca un minut, atat cat sa se vada bucatele ded marar sau le tocam la mana si le amestecam normal. Daca folositi un blender din acela pt milkshake sau turbomix cum ii mai spune acum vom pierde mult pe peretii vasului.

De aceea eu il folosesc pe cel cu picior, are un vas ingust si inalt dar puteti mixa in orice e suficient de inalt si nu va iesi pe dinafara. Cu acest mousse puteti decora niste tartine dupa gustul, imaginatia voastra sau cu ce aveti la indemana.

Eu fac niste vol du vent din foetaj-pe care il cumpar congelat si il coc eu, la fel si pt cremsnit: lol: - si ii pun ori castravecior murat, ori capere, masline negre fara os -le tai ca pe un paianjen: d -ma rog, ce aveti! Se pot decora tartinele si cu posul de ornat, pentru ca se comporta foarte bine.

Am facut o tarta sarata din branza dulce de vaci si ansoa, mixata, data la cuptor si decorul final l-am facut cu acest mousse.

Sper sa va placa ideea si promit solemn sa pun si poze!

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Parteneri
Bucataras.RO

Biscuiti Linzer

Pentru ca mi s-au schimbat treburile pe ziua de azi si n-am mai ajuns la gradina,mi-am facut de lucru prin bucatarie.Am...

Biscuiti Linzer
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.