Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa la ingrediente. Lasam aluatul la dospit aproximativ 15-20 minute, pana este gata umplutura.
Pentru umplutura: spalam spanacul frunza cu frunza, rupem eventualele codite si-l oparim in apa cu sare. Il punem la scurs, intr-o strecuratoare. Taiem ceapa marunt si o calim in putin ulei de masline. Adaugam spanacul scurs bine si taiat cu grosier cu cutitul. Amestecam si lasam sa dea in clocot. Adaugam sare si piper dupa gust, branzeturile date pe razatoarea cu gauri mari, amestecam si lasam sa se topeasca branzeturile. La urma, adaugam si leurda taiata in fasii, amestecam si dam deoparte umplutura sa se raceasca.
Impartim aluatul in doua, luam prima bucata de aluat si o intindem pe masa de lucru intr-un dreptunghi, nu foarte subtire dar nici gros. Punem peste aluat, jumatate din umplutura de spanac, o intindem si o distribuim uniform pe toata suprafata aluatului. Adunam marginile pe lungime, rulam si facem sul aluatul. Strangem putin aluatul sa se lipeasca marginile, sa nu ne iasa din umplutura. Taiem sulul in bucati de 2-2,5 cm, le punem cu fata in sus, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu ou, presaram deasupra putin piper proaspat rasnit, seminte de chimen si lasam melcii sa dospeasca 15 minute. Se coc la cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 18-20 minute. Peste melcii fierbinti, se rade branza pecorino sau parmezan. Sa va fie de folos!!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.