Melcisori cu spanac, leurda si branzeturi

Portii
10
Timp pregatire
75 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 150 ml iaurt sau lapte batut la temperatura camerei
  • 150 ml apa calda
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 5-6 linguri ulei de masline
  • 520-530 gr faina
  • 1 lingura seminte de chimen
  • pentru umplutura:
  • 500 gr spanac proaspat
  • 1 ceapa
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 legatura leurda
  • 100 gr telemea de oaie
  • 100 gr telemea de vaca
  • 100 gr cascaval
  • sare si piper dupa gust
  • pentru deasupra:
  • 1 ou
  • piper proaspat rasnit
  • seminte de chimen
  • optional: branza pecorino sau parmezan

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa la ingrediente. Lasam aluatul la dospit aproximativ 15-20 minute, pana este gata umplutura.
Pentru umplutura: spalam spanacul frunza cu frunza, rupem eventualele codite si-l oparim in apa cu sare. Il punem la scurs, intr-o strecuratoare. Taiem ceapa marunt si o calim in putin ulei de masline. Adaugam spanacul scurs bine si taiat cu grosier cu cutitul. Amestecam si lasam sa dea in clocot. Adaugam sare si piper dupa gust, branzeturile date pe razatoarea cu gauri mari, amestecam si lasam sa se topeasca branzeturile. La urma, adaugam si leurda taiata in fasii, amestecam si dam deoparte umplutura sa se raceasca.
Impartim aluatul in doua, luam prima bucata de aluat si o intindem pe masa de lucru intr-un dreptunghi, nu foarte subtire dar nici gros. Punem peste aluat, jumatate din umplutura de spanac, o intindem si o distribuim uniform pe toata suprafata aluatului. Adunam marginile pe lungime, rulam si facem sul aluatul. Strangem putin aluatul sa se lipeasca marginile, sa nu ne iasa din umplutura. Taiem sulul in bucati de 2-2,5 cm, le punem cu fata in sus, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu ou, presaram deasupra putin piper proaspat rasnit, seminte de chimen si lasam melcii sa dospeasca 15 minute. Se coc la cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 18-20 minute. Peste melcii fierbinti, se rade branza pecorino sau parmezan. Sa va fie de folos!!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv rasucite cu crema de branza si pesto

Retete de suflet

Aperitiv rasucite cu crema de branza si pesto
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj