Se pune apa la fiert cu o bucatica de unt cat o nuca si sare. Cand incepe sa fiarba apa se toarna, in ploaie, malaiul amestecand mereu cu un tel. Se fierbe cam 10 minute dupa care se ia de pe foc.
Separat intr-o tigaie se pun cele 3 linguri de ulei si baconul taiat bucatele mici. Se prajeste. Cand e gata se pune deoparte.
Intr-o cratita cu pereti ceva mai inalti sau un vas care se poate pune la cuptor se aseaza pe fund putin bacon cu putina untura, putina mozzarella rasa si telemea (tot rasa).
Se aseaza un strat subtire de mamaliga, se netezeste si se aranjeaza deasupra cateva feliute de unt in niste adancituri pe care le facem cu dosul unei linguri.
Apoi se prersara cateva bucatele de bacon, mozzarella, telemea si parmezan, din nou se acopera cu un alt strat de mamaliga si se urmeaza din nou toti pasii enumerati mai sus. Ultimul strat acoperitor de mamaliga se acopera cu mozzarella si putin parmezan, se pune un capac si se da la cuptor pentru cateva minute (pana se topeste cascavalul).
Se serveste calda
O prajitura simpla cu un blat care seamana cu cel de papanasi. Reteta video o gasesti mai sus.
Desert prajitura cu prune si branza dulceEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj