Jumari(papara)de Oua cu Slanina Afumata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 1 portie avem nevoie de :
  • -2 oua
  • -30-50 g slanina afumata
  • -2 linguri lapte
  • -sare
  • -piper
  • -boia(optional)
  • -patrunjel verde tocat(optional)

Mod de preparare

Slanina se taie bucatele mai mici si se prajeste intr-un vas (tigaie), pana lasa putina grasime si devine transparenta.
Se toarna peste ea ouale batute impreuna cu laptele, sarea si boiaua (dupa caz).
Cine doreste, tot acum poate sa adauge si piperul macinat.

Se lasa la foc incet, amestecand, pana cand ouale se coaguleaza usor.

Se servesc calde, cu piper proaspat macinat presarat deasupra (eventual putina boia pentru culoare si cateva fire de patrunjel verde, tocate foarte marunt).

Poate fi acompaniata de ceapa verde sau muraturile preferate.
Servirea alaturi si de alte ingrediente (branza, mamaliga, etc) ramane la aprecierea si imaginatia fiecaruia.

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cu fragi

Ieri am fost la cules de fragi,am facut dulceata si mi-am oprit si pentru un desert rapid.....ce a iesit,a iesit....de gust...

Desert cu fragi
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.