Hummus cu sfecla rosie si castraveti

Portii
3
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr de naut fiert
  • 1 castravete mediu
  • 1 sfecla rosie mica
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 sfert de ceapa rosie
  • 3 linguri susan
  • 4 linguri ulei de masline+2 pentru decor
  • sare
  • piper
  • un praf de curry

Mod de preparare

Coacem sfecla cu tot cu coaja in cuptor invelita in folie de aluminiu timp de o ora.

Trecem prin blender sau robot nautul, catelul de usturoi si sucul de lamaie. Nu am indepartat cojile nautului, am observat ca diferenta intre produsul final fara coji si cel cu, este mínima.

Adaugam castravetele si sfecla curatate de coaja si taiate in cuburi, ceapa taiata marunt(am pastrat putin pentru decor), uleiul de masline si susanul(puteti folosi 20ml pasta de susan- tahini) si se blendeaza totul din nou pana devine o pasta cat mai fina.

Condimentam dupa gust cu sare, piper si praf de curry apoi transferam pasta pe farfuria/bolul de servit si decoram cu ceapa tocata marunt si ulei de masline.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.