Friganele cu Verdeata

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -8 felii de paine
  • -2 oua
  • -100 ml lapte
  • -2 linguri pesmet
  • -1 legatura de verdeata (patrunjel sau marar)
  • -sare
  • -2-3 catei de usturoi, zdrobiti (dupa preferinta)
  • -ulei pentru prajit

Mod de preparare

Puneti laptele la fiert cu un praf de sare, dupa care lasati-l sa se raceasca bine.

Intre timp, bateti ouale cu verdeata tocata marunt si usturoiul zdrobit.

Cu un pahar sau forme de fursecuri sau un cutit ascutit, taiati feliile de paine rotunduri sau altfel de forme. Important in aceasta operatiune este sa se indeparteze coaja.

Treceti rapid feliile de paine prin laptele racit, apoi prin ou si pe urma, prin pesmet. Rumeniti-le in uleiul incins, pe ambele parti.

Scoateti friganelele pe o hartie absorbanta, dupa care serviti-le cat sunt fierbinti, langa o cesca de ceai.

Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...