Franzela Umpluta

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500gr faina
  • 35gr zahar (daca o faceti cu umplutura sarata) sau 50gr daca o faceti dulce
  • 50gr untura (eu nu am avut si am pus unt, dar cred ca e mai buna cu untura)
  • 15gr sare
  • 20gr drojdie proaspata (eu am numai uscata si am pus 2 lingurite)
  • 250gr apa

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine, daca il faceti de mana il faceti ca si pe cel obisnuit. Mie nu mi-a cerut mai multa faina decat ce e specificat in reteta, dar daca vedeti ca necesita, mai adaugati. Cred ca fainile difera de la continent la continent (ca sa nu zic tara la tara). Al meu dospeste 2 ore la masina pe setting-ul de aluat. Dupa ce a dospit, am intins o foaie dreptunghiulara, am impartit imaginar in trei dreptunghiuri egale si am taiat de o parte si de alta fasii. Nu am numarat cate au iesit, dar probabil ideal ar fi sa iasa numar egal de ambele parti.

Am umplut cu ce aveam prin frigider: sunca afumata, slanina afumata, mozzarella, parmezan ras, ardei rosii (maslinele si gorzonzola le-am uitat pe masa de lucru, atat de implicata am fost in procesul de fabricatie).

Se ia cate o fasie de aluat de o parte si de alta si se acopera umplutura din franzela. Tava mea de copt e mai mica decat franzela, asa ca am ajsutat franzela sa incapa in doua tavi. Se unge cu ou batut cu putin lapte, iar eu am pus si niste seminte de susan. Data viitoare pun si un pic de sare grujoasa pe deasupra. Se da in cuptorul incins la 200C (400F) cam 30-35 de minute, depinde de cuptor.

Sursa: Blogul Laurei Adamache

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Placinte ardelenesti cu branza

Trebuia sa fac si cu branza ca sunt la fel de bune.

Placinte ardelenesti cu branza
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.