Dovlecel Umplut cu Rosii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 dovlecel mare sau mijlociu
  • 4~5 catei de usturoi
  • 2 rosii mari
  • 1 lingura de patrunjel taiat marunt
  • 2 lingura otet
  • 25~30 g apa
  • 1 lingurita ulei de masline (optional)
  • 2 picaturi miere de albini

Mod de preparare

Se taie fisii subtiri dovlecelul si se prajeste la foc moderat pana devine un pic ruman, apoi se pune sa se scurga de ulei.

Se prajeste rosia taiata rondele pana i-si schimba culoarea.

Punem dovlecelul pe o scandurica si il presaram cu sare dupa gust, dar nu exagerat, luam o rondela de rosie scoatem de pe ea coaja si o punem pe dovlecel rulam dovlecelul si il punem pe o farfurie.

Dupa aceasta facem sosul din usturoiul pisat:
apa+otet+ulei+2 picaturi de miere+patrunjel taiat marunt si stropim dovleceii cu aceasta compozitie.

Acest aperitiv este foarte gustos si se serveste la mese festive precum si la o pofta de fiecare zi.

Pofta mare!
Rece

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.