Crutoane cu Pesto

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 15 g busuioc verde
  • 1 lingura muguri de pin (pinenuts; puteti inlocui si cu migdale)
  • 20 g Parmigiano Reggiano
  • 60 ml ulei de masline extra virgin
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper proaspat macinat
  • 500 g paine de casa (la o zi dupa ce a fost preparata)

Mod de preparare

Taiati painea cubulete, marimea dupa preferinta. Este optional sa pastrati coaja, eu am lasat-o deoarece imi place gustul pe care il are cand aceasta este crocanta. Puneti intr-un blender ingredientele pentru pesto si pulsati pana cand obtineti un sos fin.

Turnati peste bucatile de paine intr-un bol si amestecati bine ca toate fie unse. Transferati-le intr-o tava cu folie de aluminiu si nivelati. Coaceti la 200°c (gaz 6) 10 minute, scoateti tava si cu o paleta amestecati incercand sa intoarceti bucatile de paine.

Introduceti din nou in cuptor si lasati inca 15 sau pana cand devin pe placul vostru. Transferati-le apoi intr-un bol.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.