Croque Soufle

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 chifle vechi de o zi;
  • -200 g slanina afumata;
  • -200 g ceapa rosie;
  • -2 linguri unt;
  • -1/2 legatura patrunjel
  • tocat marunt;
  • -3 oua;
  • -300 ml lapte;
  • -100 ml smantana;
  • -sare
  • -piper
  • -nucsoara

Mod de preparare

Chiflele se taie felii subtiri, slaninuta fasii, iar ceapa rondele.
Se incinge untul si se calesc fasiile de slaninuta si apoi ceapa (circa 5 minute).
Se ia de pe foc.

Se toaca marunt patrunjelul si se pune deoparte 1 lingura, iar restul se adauga la amestecul de ceapa.
Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius.
Se bat ouale cu laptele, smantana si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.

Se unge o forma de sufleu si se aseaza inauntru straturi de felii de chifla, alternand cu amestecul de ceapa.
Se toarna compozitia de oua si se coace sufleul in cuptorul incins, 25-30 de minute, la foc potrivit, pana devine rumen-auriu si ouale s-au inchegat.

Cine doreste, cu 5 minute inainte de a fi gata, se presara parmesan (cascaval) ras si se da din nou la cuptor.
Se serveste cald, presarat cu restul de patrunjel.

Aluatul crocant detine cheia catre inima oricarui gurmand!
Coaceti cruste crocante!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta floare cu ciuperci

Pe ultima suta de metri de post, vin cu o reteta de tarta cu ciuperci tare gustoasa. Numai buna de pregatit pentru masa de...

Tarta floare cu ciuperci
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj