Creveti (decorticati) cu Garnitura de Legume

Timp pregatire
190 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g creveti decorticati
  • 5 linguri faina alba
  • 1 lingura boia dulce
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 2 cepe
  • 1 lamaie
  • 1 varf lingurita de sare si sde busuioc
  • 50g unt
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se ia faina, boia dulce, piper sare si putin busuioc, se amesteca ingredientele dupa care se tavalesc crevetii. Intre timp se topeste untul in tigaie, cand este incinsa tigaia se dau la tigaie crevetii 2 min pe o parte si 2 pe cealalta, se scot si se pun pe servetele de hartie, sa absoarba grasimea.

Se mai adauga in tigaie putin unt si legumele taiate cubulete. Cand sunt calite legumele se adauga 100g ketchup sau bulion si 50 ml vin. Se adauga usturoiul taiat in sos, dupa care se presara patrunjelul verde.

Dupa ce este totul gata pe creveti se stropeste cu zeama lamaie.

Va dorim POFTA BUNA!
Se servesc calzi in compania unui vin alb.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert chec simplu

Super simplu de facut! Puteti folosi aceeasi reteta si pentru prajiturile cu fructe.

Desert chec simplu
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj