Crema de branza cu somon pe blat de spanac

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • sau
  • sau
  • Blat aperitiv
  • -3 oua
  • -3 linguri lapte
  • -130-150 gr faina
  • -90-100 gr spanac (oparit si tocat, scurs bine de apa )
  • -3 linguri ulei
  • -1 lingurita sare
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • Crema
  • -500 gr branza de vaci
  • -300 gr somon afumat
  • -marar verde
  • -sare
  • -piper alb
  • -2 -3 linguri smantana sau iaurt gras
  • Extra:
  • -50 gr fistic , migdale
  • -2 linguri seminte susan
  • -marar verde tocat
  • sau
  • -boia de ardei

Mod de preparare

Eu am folosit spanac congelat pe care l-am lasat la dezghetat si l-am stors bine de apa lasata.
O tava de 20x30 o tapetam cu hartie de copt .
Intr-un castron punem ouale impreuna cu laptele si sarea si le batem bine .
Adaugam spanacul, uleiul, faina si praful de copt.
Omogenizam bine.
Turnam in tava pregatita si nivelam.
Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute.
Cand este copt aluatul il scoatem si il lasam sa se raceasca bine.Cand se poate lucra cu el este bine sa il luam de pe hartia de copt si sa il punem pe un gratar sau un fund de lemn ca sa se raceasca.

Pana cand se raceste foarte bine pregatim crema de branza.
Branza o facem o pasta fina cu ajutorului unui mixer sau blender.
Adaugam smantana sau iaurtul gras. Asezonam cu sare si piper dupa gust. Se poate adauga marar tocat marunt.
Somonul il taiem marunt si il incorporam in crema de branza fina si gustoasa. Amestecam bine,gustam si mai adaugam sare si alte condimente daca se doreste.
Se poate adauga boia.

Asezam crema de branza peste blat astfel incat sa aiba cam 2 degete grosime.
Nivelam totul si deasupra presaram migdale tocate grosier,fistic sau merge si niste seminte de susan negru. Aici puteti sa puneti ce va place si ce aveti.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Somon cu spanac si rosii cherry in sos alb

Usor de pregatit, cu un gust surprinzator de bun, iata o reteta pe care nu am mai pregatit-o pana acum: somon cu spanac si...

Somon cu spanac si rosii cherry in sos alb
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj