Cozonac cu Ciuperci

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g ciuperci
  • 300 g faina
  • 1 plic drojdie
  • 1 ceapa
  • 60 g margarina
  • lapte

Mod de preparare

Intai pregatim aluatul. Amestecam faina cu drojdia, iar apoi adaugam margarina, oul, iar, in final, lapte caldut astfel incat sa obtinem un aluat usor modelabil. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Intre timp, ne ocupam de umplutura.

Ciupercile se taie si se calesc cu ceapa taiata cubulete. Dupa ce se raceste, se adauga un ou si pesmet sau paine, si amestecam compozitia pana devine omogena. Intindem aluatul pana ajunge la o grosime de o jumatate de cm, punem deasupra compozitia si rulam, exact ca la cozonacul obisnuit.

Asezam cozonacul in tava unsa si il lasam sa creasca aproximativ o jumatate de ora, dupa care se unge cu un ou batut si se da la cuptor pana e rumenit.

E un apreritiv delicios, care ramane pufos mult timp.

Prajitura cu capsuni si bezea

Ceafa de porc frageda la tigaie cu rosii cherry si rozmarin

Ceafa de porc frageda, rumenita la tigaie, alaturi de rosii cherry suculente si aroma delicata de rozmarin – o explozie de...

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv rulada cu crema de branza

Un aperitiv pare-se mai complicat, dar după două trei încercări, îl preparați cu ochii închiși, fără...

Aperitiv rulada cu crema de branza
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata